News
Predstavljen zbornik radova "Miroslav Tuđman i paradigma znanja"
24 svi 2023 08:35:00
354 views
Zbornik radova „Miroslav Tuđman i paradigma znanja” predstavljen je u četvrtak, 25. svibnja 2023. n Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”

O zborniku govore urednici: prof. dr. sc. Željko Holjevac, prof. dr. sc. Nives Mikelić Preradović, dr. sc. Gordan Akrap i dr. sc. Ivica Lučić.

U zborniku su okupljena 22 rada 29 autora koje su podastrli na međunarodnom znanstvenom skupu „Miroslav Tuđman i paradigma znanja” održanomu u povodu prve godišnjice smrti prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana, zbog pandemije virtualno, 31. siječnja i 1. veljače 2022. u Zagrebu.

Osim radova, u zborniku su doneseni osnovni podatci o znanstvenom radu prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana (Beograd, 25. svibnja 1946. – Zagreb, 31. siječnja 2021.), iscrpna bibliografija i znanstvena djelatnost.

„Miroslav Tuđman cijeli je svoj život bio i živio kao znanstvenik. I u doba kad je aktivno sudjelovao u obrani Republike Hrvatske, u izgradnji moderne hrvatske obavještajne zajednice, u svojoj, nejavnoj diplomaciji te u mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja, ali i poslije u političkom životu - nikad nije prestao biti znanstvenik“, napisali su urednici u Predgovoru.

Predstavljanje priređuju Sveučilište obrane i sigurnosti „Dr. Franjo Tuđman“, Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Udruga sv. Jurja.


 


Gallery / Galerija slika
Nema galerije slika / No image Gallery