News
Akrap: “Putin je spao na tu razinu da traži pomoć od Lukašenka”
10 lis 2022 07:59:00
646 views
Akrap je rekao kako je Putin napravio ono što se očekivalo već duže vrijeme a to je da je okrenuo situaciju na terenu u svoju korist da dalekometnim projektilima gađa i pokuša uništiti kijevsku, odnosno ukrajinsku energetsku infrastrukturu, koja je ključna za održavanje cijelog sustava i koja praktički održava Ukrajinu jednim dijelom i na životu.

“Ruski napad na Ukrajinu i sve što se događa posljednja dva dana nemaju nikakav vojni značaj, on jača koheziju ukrajinskog naroda zajedno sa saveznicima, dok time Putin pokazuje mišiće svome narodu tražeći koheziju, jedinstvo te pokušavajući i ovo što radi s Bjelorusijom iskoristiti i dobiti nešto i od Bjelorusije”, rekao je Akrap za HRT.

Komentirao je i Lukašenska
Bjeloruski predsjednik Aleksandr Lukašenko najavio je da će na granicu s Ukrajinom poslati čak pola milijuna vojnika. “Putin je spao na tu razinu da traži pomoć od Lukašenka, koji se boji da mu se ne dogodi sudbina Ceaușescua, onda znamo u kojoj je situaciji Rusija i vrlo vjerojatno je istina da traže načine kako početi pregovore da bi zaustavili oslobađanje ukrajinskih teritorija od strane ukrajinskih oružanih snaga, objasnio je Akrap.

Što možemo očekivati od Zapada?
“Zapad odgovara svojim sposobnostima i mogućnostima recipročno razini prijetnje koja se događa i u tom kontekstu treba gledati sve što se događa”, istaknuo je te je nadodao kako francuski predsjednik Emmanuel Macron, kao i čelnici drugih zemalja uključenih u podršku Ukrajini, shvatio da su rizici do kojih je dolazilo kad su iz Rusije dolazili govori o tome da će se iskoristiti prijetnja nuklearnim oružjem, praktički bili materijal za pregovore.

Akrap se osvrnuo i na govore Vladimira Putina koji je rekao da će na prijetnju koja se dogodi Rusiji odgovoriti recipročnim mjerama i napadom na recipročne ciljeve, uništena je ruska kritična infrastruktura i on odgovara napadom na kritičnu infrastrukturu.

Mogućnost napada nuklearnim oružjem?
Akrap sumnja u tu mogućnost jer bi tada razina odgovora NATO saveza na pojedinačnoj i zajedničkoj razini bila takva da to Rusiji nikada više ne bi palo na pamet.

“U Moskvi su sada na djelu svojevrsne vrlo opasne “Igre prijestolja” i to ne s četiri ili pet klanova, nego 10 – 12 i to se vidi po današnjem sastanku ruskog Vijeća sigurnosti koje je predsjednik Putin održao na daljinu. Ne susreće se sa svojim ljudima, promijenio je čak i prostor iz kojeg je razgovarao s njima brinući se za svoju sigurnost”, zaključio je Akrap. 


Gallery / Galerija slika
Nema galerije slika / No image Gallery